Savolainen mustikkakukko

Savolaista perinneherkkua Kenkäverosta!

Savolainen perinneherkku mustikkakukko on saanut suojatun alueellisen nimisuojamerkinnän EU-komission hyväksymänä. Tämän perinteisen herkun erityispiirteenä on sen umpinainen rakenne, ruisjauhoista valmistettu kuori sekä metsästä kerätyistä villimustikoista valmistettu kostea täyte.

"Savolaisen mustikkakukon maantieteellisen alueen muodostavat Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakunnat. Savolaisessa mustikkakukossa yhdistyvät Savon alueelle ominainen marjojen keruukulttuuri ja ikivanhan kaskeamisperinteen juurruttama rukiin monipuolinen käyttö. Savolainen mustikkakukko on valittu Mikkelin pitäjänruuaksi vuonna 1984." (https://www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/savolaiselle-mustikkakukolle-haetaan-nimisuojaa.html, 1.2.2024)

Savolainen mustikkakukko Kenkäveron kahvilan valikoimissa
Upea ja maistuva perinneherkku on kuulunut Kenkäveron kahvilatarjontaan vuosien ajan ja se on muodostunutkin yhdeksi suosikkikahvileiväksi. Kenkäveron kahvilaan omassa leipomossa valmistuva savolainen mustikkakukko, joka myös alueellisesti tunnetaan nimellä mustikkarättänä, valmistetaan Pappilan tapaan siroon kahvikuppiin. Kesäaikaan savolaista mustikkakukkoa myydään myös leipomomyymälässä.

Vietä maukas kahvihetki kahvilassamme nauttien perinteistä, savolaiselle ruokaperinteelle tyypillistä kahvileipää, savolaista mustikkakukkoa. Valikoimissamme myös vegaaninen vaihtoehto.

Tervetuloa aitojen, perinteisten makujen äärelle Kenkäveroon!

Savolainen mustikkakukko

Saatavilla Päivittäin saatavilla kahvilassa

Myyntipalvelu 0440 162 270, myyntipalvelu@kenkavero.fi