Vastuullisuus toiminnassa

Vastuullisuus on kaikessa Kenkäveron toiminnassa keskeinen arvo, ja näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme monin tavoin. Ravintolassa suositaan lähituottajien tuotteita ja tehdään itse puhtaista raaka-aineista. Mm. kaikki Kenkäverossa tarjottavat leivonnaiset leivotaan paikan päällä omassa leipomossamme.

Paikallisia tuotteita löydät myös myymälästämme, sillä myymälän valikoima koostuu pitkälti juuri paikallisista ja kotimaisista tuotteista. Myymälästä löydät mm. laajan valikoiman DO-Saimaa merkittyjä herkullisia elintarvikkeita aivan läheltä ja paikallisten käsityöyrittäjien tuotteita ja erilaisia käsityötarvikkeita, Kenkäveron omia tuotteita unohtamatta.

Vastuullisuus näkyy myös mm. energiavalinnossa, vedenkulutuksen minimoinnissa, ympäristöystävällistenpesu- ja puhdistusaineiden valinnassa, ruokahävikin vähentämisessä, ostosten pakkaamisessa paperikasseihin ja vaikkapa ravintolan somisteiden keruussa omasta puutarhasta. Vastuullisia toimia jokaisena päivänä, Kenkäveron tapaan.

Kenkävero on mukana Green Key-järjestelmässä, ja toiminnallemme onkin myönnetty tämä sertifikaatti. Kansainväliseen matkailualan Green Key-ohjelmaan, kohteisiin ja tavoitteisiin voit tarkemmin tutustua Green Keyn sivuilta.

Kenkäverolle on myönnetty myös vastuullisuudesta kertova Sustainable Travel Finland (STF)-merkki osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Tutustu tarkemmin STF-merkkiin tästä.

Vinkki! Kenkäveroon on helppo saapua myös julkisilla kulkuneuvoilla. Mikkelin Matkakeskus, jossa sijaitsee sekä rautatie- että linja-autoasema, sijaitsee vain noin kilometrin päässä Kenkäverosta.

Vastuullisuus on tekoja jokaisena päivänä