Kenkäveron joulun aika 2023

Kenkävero ja pappilan pihamaa täyttyvät joulun alla touhusta ja tohinasta. Tunnelmallisesti somistettu Kenkäveron pihapiiri on jo käsite mikkeliläisille. Kenkäveron Joulusta on tullut myös suosittu nähtävyys Mikkelissä, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. 

Kenkäveron joulun aika 2023 on tunnelmaa tulvillaan

" Minä haen joulumielen Kenkäverosta" on asiakkaiden tyypillinen kommentti pihapiirissä. Tule sinäkin ja tuo vieraasi ihastelemaan, herkuttelemaan ja hakemaan se aito oikea joulumieli!

Kenkäverossa valmistaudutaan joulunaikaan vähitellen aina Pyhäinpäivästä alkaen, joulua kerroksittain ravintolan saleihin ja myymälään rakentaen. Jouluinen Kenkäveron miljöö on monelle mikkeliläiselle jo käsite, paikka hengähtää hetki kiireisen arjen keskellä ja hakea jouluista tunnelmaa.

Joulun makuja ja tunnelmaa
Pappilaravintolan ihanassa jouluisessa salissa ja kammareissa tunnet kaikilla aisteilla joulun, joka on tehty sinulle perinteitä kunnioittaen ja uutta luoden. Satumaista tunnelmaa lisäävät erilaiset yksityiskohdat sisustuksessa. Tutut, perinteiset ja kenties uudet ja yllättävät.

Joulupöydässä perinteiset joulun maut ovat saaneet perinteiden rinnalle uusia muotoja. Paikallisten tuottajien lähituotteista koottu Pappilan joulupöytä on katettuna keittiön herkuilla 2.-23.12.2023 päivittäin klo 11-15. Muuna aikana joulupöytä on varattavissa ryhmille tilauksesta 15.11.2023 lähtien. Tervetuloa herkuttelemaan.

Lahjalöytöjä ja jouluisia ostoksia
Kenkäveron myymälästä teet lahjalöydöt ja jouluostokset – myös omaksi iloksi. Voit ostaa joulun makuja sekä ainutlaatuisia tuotteita koviin ja pehmeisiin paketteihin. Myymälä on tunnettu tuotteiden kauniista esille laitosta ja paketeistaan. Suosittuja lahjatuotteita ovat erilaiset herkkukorit, joissa on yhdistetty lähellä tuotettuja herkkuja ja joulun tuotteita. D.O.Saimaa -herkkulaatikot ovat helppo valinta vaativampaakin tilantenseen. Ebba Masalin kuvittamat opetustaulutuotteet, lämpöiset huovat ja muut suomalaiset sisustustuotteet ovat ihania itselle - lumoavia lahjana.
Suosittuja lahjatoiveita ovat myös erilaiset tee se itse - tarvikepaketit, kuten neulepaketit ja ohjekirjat.

Pauliina Rundgren HandiCraftsin shop & studio täydentää Kenkäveron kokonaisuutta. Navetan ylisillä olevassa myymälässä on designtuotteiden lisäksi kursseja, joissa tutustutaan tarinaan emaloinnin historiasta ja emaloidaan koru omalla designilla.

Tapahtumista joulun tunnelmaa
Kenkäveron joulun aikaan kuuluvat oleellisena osana myös tunnelmalliset joulutapahtumat. Itsenäisyyspäivän aattoa juhlitaan totuttuun tapaan mukavassa tunnelmassa ulkotulien loisteessa, kun Perinteinen Yötapahtuma järjestetään tiistaina 5.12.2023 klo 10-22.

Jouluista tunnelmaa, herkkuja ja joulupakettiin sopivia lahjoja löytyy myös Joulun herkkumarkkinoilta, jotka tänä vuonna järjestetään la-su 16.-17.12.2023 klo 10-15.

Tervetuloa ihastelemaan ja nauttimaan Kenkäveron joulusta niin yksin kuin seurueesi kanssa.

Kenkäveron myymälä on avoinna ympäri vuoden ma-pe 10-18, la-su 10-16.
Ravintola palvelee ma-su klo 10-16, keittiö avoinna klo 11-15.
Joulupukin piilopirtti avoinna tapahtumapäivinä.

Jouluna 2023 leipomon myymälä on avoinna tapahtumapäivinä ja joulunaluspäivinä seuraavasti:

  • ma 5.12. Kenkäveron Yötapahtuma klo 14 alkaen
  • la-su 16.-17.12. Kenkäveron Herkkumarkkinat klo 10-15
  • pe 22.12. klo 10-16

Kenkäveron myymälä on suljettuna joulun aikaan 24.-25.12.2023 ja ravintola 24.-26.12.2023.

Osasikohan edes rovasti Peltonen aavistaa, millainen designkäsityön, hyvän ruuan, kulttuurin ja mukavan yhdessäolon kehto pappila tulisi vielä olemaan, kun hän ajoi T-Fordinsa Kenkäveron pappilarakennuksen eteen ja töräytti sen torvea iloisesti jouluna 1925. Upeaksi restauroitu Kenkävero elää nyt uutta loiston kautta. Koe joulun taika Kenkäverossa - tarjolla on mainio kattaus lahjoja, tapahtumia, kulttuuria ja herkkuja juhlaan! 
Lue lisää Pappilan joulun vietosta kirkkoherrojen aikaan tästä.