Joulupukin piilopirtti

Joulupukin_piilopirtti

JOULUPUKIN PIILOPIRTTI

Joulupukki viettää kesälomansa piilopirtillään Kenkäverossa. Kesällä hän ei kiirehdi niin kuin joulun aikaan. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa, syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin) ja istuskelee pappilan puutarhassa jutustelemassa tonttujen kanssa. Onpa joku nähnyt pukin Tornimäellä laskettelemassakin, mikä on sikäli outoa että kesällä ei ole lunta.

Pukilla on seuranaan Petteri, joka on pukin lempiporo. Petterin tunnistaa helposti siitä, että kun se lähtee lentoon sen nenä alkaa punottaa. Petteri viihtyy piilopirtin tuntumassa, sillä siinä kasvaa erityisen hyvää juhannusjäkälää. Joskus Petteri erehtyy maistelemaan myös pukin istuttamia joulupallokuusia, mutta siitä pukki ei pidä.

Koska pukki ei tee kesällä lainkaan töitä, hän tarvitsee apulaisia. Siksi pukin kesämökissä ja sen ympäristössä asuu huoltotonttuja. Nämä ovat samoja tonttuja, joiden kanssa joulupukki tapaa jutustella istuskellessaan puutarhassa. Huoltotontut pitävät joulupukin piilopirttiä kunnossa ja tekevät muitakin arkisia askareita, jotta pukki voi rauhassa lomailla. Tontut ovat ujoja. Niitä ei ole helppo nähdä, mutta kyllä niitä täällä joka paikassa on. Jos katsoo oikein tarkkaan, voi nähdä siellä täällä merkkejä niistä.

Joulupukin piilopirtti sijaitsee Kenkäveron puutarhassa olevassa vanhassa saunassa. Piilopirtti avautui yleisölle 1.6.2016. Joulupukin piilopirtti avoinna kesä – ja joulusesonkeina päivittäin, muuna aikana tilauksesta. 

Joulupukin kesäherkkua ravintolasta

Kenkäveron ravintolassa on mahdollisuus nauttia Joulupukin kesäherkkua.
Annokset lapsille ja aikuisille.

Majoitu Joulupukin piilopirtissä

Joulupukin piilopirtissä voi myös majoittua 2 + 1 henkeä.

Piilopirtin miljöön sisustuksen on suunnitellut Mari Heinonen Mikkelistä.